De siste dagers forførelse

oktober 7, 2009 at 3:39 pm Legg igjen en kommentar

Slangen i EdenAt Gud vil at alle mennesker skal bli frelst, er en udiskutabel kjennsgjerning i Bibelen. Ord som:
«For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.»(Joh 3:16) og
«han som vil at alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhets erkjennelse.»(1Tim 2:4) – vitner om det.

Likevel er det ingenting som er så vanskelig for et menneske som å bli frelst. Jesus har et sted sammenlignet det med en trang dør og en smal vei som få vil gå inn gjennom og følge – et annet sted med en kamel som prøver å komme gjennom et nåløye. Ja han sier at  «For mennesker er det umulig» . Så føyer han til: «men ikke for Gud. For alt er mulig for Gud!» (Mark 10:27)

Skal et menneske bli frelst, så må altså Gud gjøre det. Og Han bruker så mange ting for å få oss i tale. Går det ikke med det gode, så prøver Han noen ganger med det onde. Han kaller på oss i samvittigheten. Og svarer vi med å søke Han, så har Han lovet: «Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det bli lukket opp for dere.» (Matt 7:7)
I Esek 18:23 sier Gud gjennom profeten:
«Skulle jeg ha behag i den ugudeliges død? sier Herren Herren. – Mon ikke heller i at han vender om fra sin vei og lever?» Så ser du at Gud vil at du skal leve, ja, leve evig. Vil du det? Jesus har gjort det mulig ved at Han har tatt straffen for våre synder. Det gjelder også for deg!

Men Gud tvinger ingen. Vil ikke et menneske tro på Jesus til frelse, så får det lov til å la være. Et menneske har i sin natur som et uomvendt menneske, en fra Adam nedarvet  mistillit til Gud og en frykt for Gud som gjør at det vil holde Gud på avstand. I tillegg har Satan en forbundsfelle i menneskets natur (også nedarvet fra Adam). Men ikke bare det. Han har bindinger på mennesket som er så sterke at bare Jesus, som er sterkere, kan sette i frihet. Det ser vi tydelig der hvor besettelse av onde ånder forekommer.

Satan, slangen i Edens hage, ondskapens fyrste, «løgnens far», djevelen, han som er kommet «for å myrde og stjele og ødelegge» – er mye sterkere enn oss mennesker. Han infiltrerer tankene og «puster liv» i de syndige lystene og er fullt i stand til å forføre også kristne, om de ikke tar til seg næring for sitt Gudsliv. Derfor har Jesus i evangeliene og gjennom sine apostler advart om forførelser: «Ve verden for forførelser! For forførelser må komme, men ve det menneske som forførelsen kommer ved!» (Matt 18:7) Likeledes har han sagt: «For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for å føre også de utvalgte vill, om det var mulig.» (Matt 24:24)

I 2Tess 2:9-10 sier Paulus om endetiden: «Den lovløse kommer etter Satans virksomhet med all løgnens makt og tegn og under. Det skjer med all urettferdighetens forførelse blant dem som går fortapt, fordi de ikke tok imot kjærlighet til sannheten, så de kunne bli frelst

Forførelsene er sterke i dag, sterkere enn de fleste av oss er klar over. De kommer i fra «verden», dvs. den Gud-fremmede verden med sine fristelser 
som vårt syndige kjød er svak for. Men de kommer faktisk også fra «kristne» som ønsker å tjene Gud, men ikke er gjenfødt til liv i Ham. Disse tror at bare de får mennesker til å ta en beslutning for Jesus, så er de frelst og skal da settes i tjeneste for å vinne andre. En prøver da å bli frelst ved sine egne gjerninger (noe som er umulig), fordi en ikke blir ført til tro på Gud som rettferdiggjør syndere uforskyldt av nåde. (Se Ef.2)

En av de bevegelser som gir seg ut for å være kristen, som har sterk fremgang i Norge, og som mener seg å ha potensiale i seg til virkelig å kunne nå moderne mennesker med evangeliet, er det som går under navnet kirkevekstbevegelsen.  Den er mangslungen og har flere forgreninger, men har røtter også i New Age. Det begynte med Robert Sculler og hans Crystal Cathedral, men noen som ble påvirket derfra startet sine egne  kirkevekstbevegelser. To av disse er kjent i Norden under navnene Willow Creek (grunnlegger: Bill Hybels) og Saddleback (grunnlegger: Rick Warren) og har stor innflytelse langt inn i mange kirker, menigheter og forsamlinger i Norge.

Det vil føre for langt å gi noen utførlig beskrivelse av disse. Men en grundig, informativ og lettlest redegjørelse kan fås ved å gå inn på «Nyt i natten» av den danske legen og hjertekirurgen Poul Erik Haahr. Se link i margen. Anbefales sterkt!

Den beste måten å bli bevart på som en kristen, er å gjøre seg godt kjent med Guds ord, Bibelen. Lese sammenhengende ikke for lange stykker. Slå opp henvisninger under versene. Meditere, prøve å forstå hva som sies i det en ber Gud om å forklare det. «For hver den som ber, han får, den som leter, han finner, og den som banker på, skal det bli lukket opp for.» (Matt 7:8)

Entry filed under: Bibelen. Tags: , , .

Sivil ulydighet? Regjeringen sang Kongesangen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kategorier


%d bloggere like this: