Regjeringen sang Kongesangen!

oktober 11, 2009 at 9:40 pm Legg igjen en kommentar

Er det noe å skrive om, sier du. Det er jo fast tradisjon når kongen er til stede for å lese trontalen at regjeringen synger første vers av «Gud sign vår konge god». Ja, det er sant! Men for meg var det en sterk opplevelse å se den nye regjeringen synge sangen denne gang.

Der stod Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen i fremste rekke og sang. Og jeg tenkte: Ennå er det slik at uansett livssyn hos regjeringsmedlemmene, så må de synge denne bønnen til Gud, også de som ikke tror på Han. Og de sang:

Kong Harald    Gud sign vår konge god!
    Sign ham med kraft og mot
    sign hjem og slott!
    Lys for ham ved din Ånd,
    knytt med din sterke hånd
    hellige troskapsbånd
    om folk og drott!

Måtte denne bønnen være i våre alles hjerter, vi som tror på den levende Gud. Han valgte å se i nåde til et lite land og et lite folk her oppe i nord. Tusen år etter at Jesus gav sitt liv for verden for å ta bort dens syndeskyld, kom våre forfedre i kontakt med evangeliet, og sakte, men sikkert skulle det gjennom nye tusen år innta land og folk. Det kom til å bety uendelig mye godt for oss alle.

Men hva nå? Siden begynnelsen av siste halvdel av 1800-tallet har innflytelsesrike personer og partier litt etter litt klart å fjerne kristendommens makt over folket i den grad at vi nå, med god hjelp av en ettergivende og frafallen kirkeledelse, er på vei tilbake til hedenskapet.

Derfor står en regjering nærmest blottet for kristentro og synger: «Gud sign vår konge god»

Da jeg så og hørte på dem, var det med blandede følelser. Jeg drømmer om en dag å få høre Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og resten av regjeringen synge sangen av et helt hjerte. Høyst sannsynlig en fåfengt drøm. Men jeg ønsker av hjertet at  det må skje. Kristin, du bærer Jesus sitt herre-navn, Kristus. Måtte han bli Frelser og Herre i ditt liv! Også du har en udødelig sjel. Den bør du tenke på før det blir for sent.

Og tenk, Jens, også du har et bibelsk navn, riktignok modifisert, men Johannes er opprinnelsen, og hva det betyr? Jo, «Herren har vært nådig«. Er det profetisk med tanke på Norge, at Gud har vært nådig, men at nådetiden er i ferd med å renne ut? Er du, Jens, den mannen som skal føre Norge det siste stykket mot katastrofen? Det ligger ennå i det skjulte.

Men Jens, både du og andre burde tenke litt over, om ikke de gode forhold vi har hatt i Norge skyldes at Herren har vært oss nådig. Nå ser vi et samfunn hos oss og i en verden for øvrig som holder på å gå under pga. ugudelighet, mangel på faste normer, sannhet og gudsfrykt. Og pengene strekker ikke til for å betale regningen.

Soria Moria av Kittelsen

Soria Moria av Kittelsen

 Soria Moria kan ikke bli annet enn en nytteløs drøm så lenge vi fortsetter å velge å styre etter våre egne tanker og lyster på tvers av Guds livslover.

Så lenge følgene ikke kommer umiddelbart, tror vi at det skal gå bra. Men Gud sier gjennom Jesaia:  «Er det ikke slik: «Jeg har tidd helt fra fordums tid, derfor fryktet du ikke for meg?» (57:11b).

Ubotferdigheten i Israel endte til slutt med at de ble hærtatt og fordrevet bort fra landet. Så kanskje vi skulle låne øre til Paulus som sier at «disse ting hendte som forbilder for oss, så vi ikke skal ha lyst til det onde, slik de hadde lyst til det, det er skrevet til formaning for oss, som de siste tider er kommet til.» (1Kor 10:6 og 11b).

Ninive vendte om ved Jonas’ forkynnelse og ble spart for en tid. Men Norge? Ja, hva med Norge?

Entry filed under: Folk og fedreland. Tags: .

De siste dagers forførelse Ikke en tøddel skulle forgå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kategorier


%d bloggere like this: