Gledebringende kontrast

januar 25, 2010 at 11:38 am Legg igjen en kommentar

Et ord i Det nye testamente finnes både i overskriften til de fire første bøkene der, og møter oss mange ganger ellers. Det er ordet evangelium. Det betyr et gledefylt, godt budskap eller en glad, livgivende nyhet. Det er en nyhet som Det nye testamente er fullt av. Men du finner dette budskapet også mange steder i Det gamle testamente. Ett eksempel vil jeg ta fram i dag. Det står i Jes 1:18
Kom og la oss gå i rette med hverandre, sier Herren. Om deres synder er som purpur, skal de bli hvite som snø, om de er røde som skarlagen, skal de bli som den hvite ull.

Dette ble sagt til Israel, som på den tiden det ble sagt, levde et frafallsliv i stygge synder og hyklerisk gudsdyrkelse og hengiven avgudsdyrkelse. Kom og la oss gå i rette med hverandre, sa Gud til dem. Det betyr: vend om til meg, si til meg hva du har gjort imot meg, hvordan du har brutt mine bud – og la meg si deg hva jeg har gjort for deg og hva jeg vil gjøre.

Og før folket får gjort det han ber dem om. Ja, før Gud får noen forsikring fra dem om at de vil gjøre det, sier han hva han vil gjøre: Om deres synder er som purpur, skal de bli hvite som snø, om de er røde som skarlagen, skal de bli som den hvite ull. Slik gir han dem sine løfter på forhånd i håp om at det vil mykne hjertene deres slik at de kommer og gjør opp sin sak med ham.

Kast nå et blikk ut av vinduet, kjære leser, på denne flotte dagen da sola skinner over det snøhvite landskapet, og la dette ordet ifra han som har elsket deg til døden og sonet all din synd – lette din samvittighet, befeste deg i troen og gi deg glede og styrke til all god gjerning for han i dag. Men glem så ikke å takke han for alle hans velgjerninger mot deg! Det skylder du ham.

Fortell ham alt! Å, nevn din svake side. Fortell ham synden med det navn den bær.De onde ånder vil i lyset lide. De trives bare der hvor mørket er.

Fortell ham alt! Du eier jo en Fader, som gjerne hjelpe vil i smått og stort. Han som for Jesu skyld din synd forlater, vil ingen hjelpeløse vise bort.

Gud velsigne deg i dag!

Entry filed under: Å leve med Gud (helliggjørelse), Kristenlivet. Tags: , .

Nytt utseende Vær forsiktig lille barn hva du leser!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kategorier


%d bloggere like this: