Vær forsiktig lille barn hva du leser!

januar 26, 2010 at 12:57 pm Legg igjen en kommentar

Ja, jeg har i dag formet litt om på en kjent gammel barnesang. Også vi voksne er som små barn. Vi formes av det vi leser og hører. Jeg har tidligere i dag kikket litt mer i Dagen/Magazinet for i går. Det har vært forvirrende. Løgn og sannhet om hverandre, slik det blir i en avis når den frie ytring skal slippes til. De avisene jeg leser er stort sett denne pluss Farsunds Avis (lokalavisen vår) og Norge I Dag. Så ser vi ofte nyhetene på TV. Og jeg for min del får med meg andakten på Radio Lyngdal om morgenen og bibeltimen til John Hardang i Vindu mot livet.

Har jeg da fått med meg en god niste for dagen, variert kost som gjør meg mer opplyst, vidsynt og orientert? Jeg er ikke sikker på det siste. Men når det gjelder det første – god niste? Jo, andakten var god og bibeltimen enda mer. Men plassen ved Jesu føtter, den finner jeg i lønnkammeret mitt, kontoret jeg har i kjelleren. Der har jeg mine bønnestunder. Der har jeg Guds evige sannhets ord mellom mine hender. Leser det og grunner på det. Ber om Den hellige ånds lys og rettledning. Kjenner det godt og trygt å ha dette fjellsikre sted som ikke forandrer seg. Ikke bedrar meg og lyver for meg, men gir min sjel den gode næringsrike maten og den gode hvilen. Og der får jeg lys til å avsløre løgnen og det falske som kommer ut av munnen og via tastaturet fra så mange mennesker, meg selv kanskje innbefattet. Der blir jeg i stedet selv opplyst slik at Jesus blir meg uunnværlig som frelser og herre.

Mark 6:31
Han sier da til dem: Kom med til et øde sted hvor vi kan være for oss selv, og hvil dere litt! For det var mange som kom og gikk, så de ikke engang fikk tid til å spise.
Luk 10:41-42
Men Herren svarte og sa til henne: Marta, Marta! Du gjør deg strev og uro med mange ting. Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, som ikke skal bli tatt fra henne.

Vil du la Herren få gi deg hvilen og den gode del i dag?

Entry filed under: Bibel og bønn, Bibelen. Tags: .

Gledebringende kontrast Mørketid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kategorier


%d bloggere like this: