Egenrettferdige Sidsel Wold og vi andre.

mars 26, 2011 at 4:03 pm 2 kommentarer

Når vi kristne som er rettferdiggjort ved troen på Kristus, så ofte fristes til å rettferdiggjøre oss sjøl når vi har syndet i ett eller annet, så trenger vi ikke å undre oss over at vantro mennesker gjør det.

I dagens Dagen gjør NRKs midtøstenreporter Sidsel Wold det. Hun har vært flittig i å kritisere Israel urettferdig og fremstille landet i et dårligere lys enn hva som er rett å gjøre. Hun dømmer Israel som en ondsinnet okkupasjonsmakt, men taler utelukkende vel om ”palestinerne”, selv om de lærer generasjon etter generasjon å hate jødene, demoniserer dem og Israel og sender selvmordsterrorister og granater og raketter mot dem. Hun snur saken på hodet i det hun kriminaliserer Israels forsvarshandlinger og rettferdiggjør ”palestinerne” sitt hat og terror.
Når hun så blir konfrontert av Israels ambassade på en mild måte om sine ugjerninger, har hun ikke gjort noe galt. Det er i stedet Israel som driver pr-kampanje, sier hun.

Vel, det en kan si om reportere og journalister som helhet, er at de er flinke til å offentliggjøre alt det de kan finne av synder, forgåelser og forsømmelser hos hvem som helst (og det er jo noe av jobben deres). Men de er som andre mennesker lite villige til å komme i rampelyset når de sjøl har forgått seg. Og trekker man dem fram i lyset, så rettferdiggjør de seg selv og har ikke gjort noe galt. Ja, slik er vi mennesker av natur.

Men en kristen er ikke slik, er han vel? Når en kristen har falt til fote for Guds rettferdige dom over sin synd og ser at han ingen rettferdighet har, men har fått ta sin tilflukt til Kristi rettferdighet. Ja, når dette store har skjedd med ham, da kan han vel ikke ha behov for fortsatt å rettferdiggjøre seg eller dekke over sine feil? Vel, skulle han ha lyst til det, må han heller erkjenne si synd, sørge over den, bekjenne den og søke å gjøre det godt igjen.

I bekjennelsen ligger nemlig legedom og mulighet til å vende en ond tilstand og kurs om til gjenopprettelse og en bedre framtid. Da Natan på Guds befaling hadde avslørt Davids store synd for ham, svarte David: Jeg har syndet mot Herren. Da svarte Natan: Så har også Herren tatt bort din synd, du skal ikke dø. 2Sam 12:13
Da ble David løst, noe vi kan lese om i Salme 32 og 51.

Dersom vi sier at vi har samfunn med ham, men vandrer i mørket, da lyver vi og gjør ikke sannheten. Men dersom vi vandrer i lyset, likesom han er i lyset, da har vi samfunn med hverandre, og Jesu, hans Sønns blod renser oss fra all synd. Dersom vi sier at vi ikke har synd, da bedrar vi oss selv, og sannheten er ikke i oss. Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet. 1Joh 1:6-9

I morgen er det Maria budskaps dag. Har trang til å hilse med engelen Gabriels hilsen til Maria. Det ble så godt for mitt eget vedkommende å tenke på: Vær hilset, du som har fått nåde! Luk 1:28. Ja, Gud møter mennesker som åpner seg for lyset og sannheten – med nåde! Det er større enn stort!

Velsignet god helg!

Entry filed under: Israel, Omvendelse og tro. Tags: , .

Fødselsveene Ingen aprilspøk!

2 kommentarer Add your own

 • 1. Anonym  |  april 24, 2011, kl. 11:36 pm

  Har du noen gang vært i Palestina? Hvis ikke, ta deg en tur til Gaza eller Vestbredden. Da får du se virkeligheten, det Sidsel Wold snakker om.

  Svar
  • 2. kjedrik09  |  april 30, 2011, kl. 10:31 am

   Kjære ukjente venn! Jeg har dessverre ikke fått svart deg på din kommentar før nå pga. «mange jern i ilden». Jeg har heller ikke nå tid til å gi deg de mange grunner for hvorfor virkeligheten er annerledes enn den Sidsel Woll beskriver. Kan bare si at den «virkeligheten» som Media gir oss ikke er den virkelige. Den er bare en del av virkeligheten, ofte fortegnet, og derfor villedende og ikke i stand til å bringe den fred som man arbeider så iherdig for å få til. Derfor, om du ønsker å få vite mer om virkeligheten i forholdet mellom Israel og araberne rundt, enten det er de såkalte «palestinere» eller araberstatene rundt Israel og den Israel-fiendtlige verden for øvrig, så kan jeg bare anbefalepå Google å klikke deg inn på MIFF sin netside: Der får du vite det meste om det som skjer mellom Israel og palestinerne. Apropos oppfordringen din om å ta meg en tur til Gasa eller Vestbredden. Jeg har ikke vært i Gasa, men på Vestbredden, nærmere bestemt i Betlehem. Der kjente jeg en uhygge som jeg ikke opplevde noe sted i Israel. En ung taxi-fører kjørte meg til fødselskirken. Hans lille datter på ca to-tre år satt framme mellom oss. Av samtalen vil jeg bare referere ei setning han sa omtrent slik: Jeg er veldig bekymret for barna mine som skal vokse opp i denne byen! Hans bekymring gjaldt ikke Israels behandling av byen, men muslimenes (PLO’s)

   Mvh Kjetil

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kategorier


%d bloggere like this: