ET NÅDENS ÅR

januar 12, 2012 at 12:30 pm Legg igjen en kommentar

Torsdag 12.januar

Jes 61:1-2
Herrens Ånd er over meg, fordi Herren har salvet meg til å forkynne et godt budskap for de elendige. Han har sendt meg til å forbinde dem som har et sønderbrutt hjerte, til å utrope frihet for de fangne og frigjørelse for de bundne, til å utrope et nådens år fra Herren…

Disse ord forkynte Jesus for folket i Nasaret, som han hadde vokst opp iblant (Luk.4), og sa: I dag er dette Skriftens ord blitt oppfylt for ørene deres.

Er det noe du og jeg trenger i 2012, så er det nåde. Nåde ifra Gud. Vi kan ikke leve uten den. Da går vi fortapt. Nåde er betingelsen for å få inngang i ”hans elskede Sønns rike”. Nåden gir deg og meg forlatelse og renselse for vår synd, et nytt hjerteforhold til Gud og til våre medmennesker. Nåden gir oss frelsesvisshet, håp for framtiden og kjærlighet til Gud, så vi ønsker å gå på hans veier og leve som Han vil.

Noe som har gledet meg i julehøytiden har vært å tenke over dette ordet slik vi finner det i Juleevangeliet. Bare se her:
1) Navnet som døperen Johannes fikk, betyr ”Herren er nådig”. I dette navnet ligger selve oppgaven han skulle ha, nemlig å lede mennesker til Jesus slik at de kunne få oppleve denne Herren som er nådig. Se der, Guds Lam, som bærer (bort) verdens synd, sa han, og var fornøyd med at: Han skal vokse, jeg skal avta (Joh.1 og 3).

2) Og Maria fikk høre: Vær hilset, du som har fått nåde! (Lk.1:28). Og to vers lenger nede: Frykt ikke, Maria! For du har funnet nåde hos Gud. Her hører vi at hun har fått nåde og funnet nåde. Med andre ord: Maria fikk nåde fordi hun fant nåde. Det forteller oss at Maria ikke var syndfri, slik den katolske kirke vil ha oss til å tro. Nei, hun fant nåde fordi hun hadde behov for den og derfor lette etter den. Banket på hos Gud i bønn for å finne den. Slik Jesus senere sa:

Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det bli lukket opp for dere. For hver den som ber, han får, den som leter, han finner, og den som banker på, skal det bli lukket opp for (Matt 7:7-8).

Maria fant fordi hun lette. Tydeligvis klar over sin uverdighet i forholdet til Gud ba hun derfor om nåde og fant den!

Engelens nådehilsen var den beste hilsen Maria kunne fått for sin egen del. Den beste hilsen også du og jeg kan få. Og Gud gir villig til den som ber Ham. Fordi nådens år er her ennå.
Et nådeår for deg som trenger Jesus!

Lukk opp hjertet ditt for Jesus og tro dette evangeliet. Det er for deg i dag!

Entry filed under: Den nådige!. Tags: .

GODT NYTTÅR! JESUS I GT OG DEN NYE BIBELOVERSETTELSEN

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kategorier


%d bloggere like this: