NÅR JEG GJØR DET JEG IKKE VIL

februar 27, 2012 at 1:26 pm Legg igjen en kommentar

Mandag 27.februar

Ja, hvor ofte gjør vi ikke det vi ikke vil? En ting er når det ikke går ut over andre. Men når det gjør det? Og vi ikke ville det slik? Hva da? Ja, om skaden er uopprettelig så må vi i allefall bekjenne og be om tilgivelse. For noen ganger kan skaden repareres, men ikke alltid.

I går skjedde en slik ting som ikke skulle, ikke måtte skje. Likevel skjedde det. Og da jeg oppdaget det i morges, ble jeg ydmyket og fortvilet, for det var ikke så veldig lenge siden jeg hadde gjort akkurat den samme feilen. Hva da? Jo, å glemme et møte jeg var satt opp som taler på. Jeg hadde sagt ja til å komme. Jeg hadde notert det i kalenderen på mobilen min. Jeg hadde vært nøye med å kikke etter daglig for ikke å glemme noe. Og før denne helgen kunne jeg ikke se at den bestemte kalenderdagen var gråfarget, noe som den er når jeg har lagt inn et gjøremål der. Hvordan det kunne gå an, skjønner jeg ikke, for når jeg nå skulle se etter, så var den farget. Slo da opp og der stod det: Kylland kl. 18.

Så måtte jeg på nytt igjennom den ydmykende opplevelsen å ringe opp og bekjenne det som det var. Jo jeg var tilgitt, de var nå bare glad at det ikke hadde hendt meg noe på veien. Snille mennesker! Men kristne brødre og søstre som jeg hadde sviktet.

Når slikt skjer, så kan en ta det på to måter. Det var så lett å bli forstått og tilgitt, så om det skulle skje igjen, er det ingen katastrofe. Så tar en det seg ikke til hjerte og gjør noe for at det ikke skal skje igjen. Eller – en tar det virkelig alvorlig og søker både i bønn til Gud og i praktisk handling å forholde seg slik at en ikke svikter igjen. Likevel kan en aldri være for sikker. Paulus, uten sammenligning for øvrig, bekjenner i brevet til romerne: Jeg skjønner ikke det jeg gjør. For det jeg vil, det gjør jeg ikke. Men det jeg hater, det gjør jeg. Rom 7:15.

Som kristne blir vi stadig mint om behovet for overbærenhet og tilgivelse. Å villig gi det – for vi er så avhengig av det selv. Det erfarte jeg igjen i dag. Likesom Kristus har tilgitt dere! (Kol 3,13)

Entry filed under: Kristen etikk.

JESUS I GT OG DEN NYE BIBELOVERSETTELSEN I GUDS BILDE 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kategorier


%d bloggere like this: