OVERSPENT ÅNDELIGHET?

mars 25, 2012 at 1:20 pm 1 kommentar

Fredag 23.mars

Det hendte en kveld for noen dager siden. Jeg var hos min mor og kom til å slå opp på Visjon Norge for å se hva de hadde for seg denne kvelden. Tre damer, den ene fru Hanvold (bildet), samtalte om den forestående forandringen av Grunnloven og endte med å be ”kampbønner”/”befalingsbønner”/”militante” bønner, hvor fru Hanvold var den hardeste ”krigeren”. Mye kunne vært sagt ut fra hva Bibelen sier og ikke sier om denne måten å be på, men vi skal la det ligge her. Det ble imidlertid anbefalt å gå inn på ”Det talte ord” sin nettside og der lese de aktuelle grunnlovsparagrafene med endringsforslag og følge nettsidens oppfordring til å være med i en tre dagers faste og bønnestrid 23.-25.mars, for å hindre forslaget i å bli vedtatt. Denne nettsiden hadde jeg aldri hørt om. Jeg klikket meg inn og ble ikke så lite overrasket.

Der møtte jeg ”Det talte ords hyrde”, som ikke presenteres på noen annen måte enn som Johnsen i den norske og Mr. Johnsen i den engelske teksten. Nå er det ikke så få Johnsener i verden. Så uten fornavn og adresse er denne Johnsen nokså anonym, ikke sant? Nå kunne en imidlertid finne adressen nokså lett ved å gå inn på siden ”Kontakt oss”. Men heller ikke der står Johnsens fornavn. Det finner en først ved å google Telefonkatalogen og mobilnummeret, som oppgis på Hjemmesida hans. Da kan en finne både fornavn og adresse. Han oppgis å hete Geir Johnsen og bor eller virker ut fra Åmotvn.41B i Heggedal. Han er leder for ”Det Talte Ord’s ministry, Borghild Johnsen er formann i styret og Tora Øksendal er styremedlem.

Hva sier han så om seg selv? Jo at Herren har kalt han til å være hyrde for Guds folk i Norge og gjenopprette den sanne Guds menighet i landet vårt, og utvalgt ham til verdensvid vekkelse. Han sier for eksempel på en av sidene følgende:

”Herren oppfordrer oss til å stevne Han for hans egen domstol ved å bruke Hans Ord. Dette har vi gjort alt for lite av i tiden som har gått. Skal folk rive Guds rike til seg så må de stevne Gud for hans Ord så de får rett. Å ta frem dette med Armadabønnen eller den militante bønnen hvor 1 kan slå 1000 og 2 kan slå 10000 osv er nettopp å stevne eller kreve at Gud oppfyller sitt ord. Dette er måten de relasjonsorienterte (de ikke-religiøse) kristne må opptre på i tiden fremover hvis de skal få se vekkelse. De som ikke forstår dette vil heller ikke bli i stand til å stå i denne sanne vekkelsen som vil starte i Norge. Nå må utlendingene fra USA og andre steder sette seg ned og beskue og lære av den som kan mer enn dem og som Herren har utvalgt til verdensvid vekkelse. Det talte ords hyrde kjenner også til hvordan Jesu legeme i Norge må opptre for at Gud kan bruke dette legemet maksimalt verden over. Uten denne kunnskapen og bruken av den så vil ikke vekkelsen skje i Norge men denne kunnskapen og erfaringen er til stede i Norge i det talte ords hyrde. Det var store ord sier du kanskje men allikevel sanne.” (Understrekninger av meg)

Vel, dette taler for seg selv. Den Herrens oppfordring som han nevner, må vel være den som står i Jes.43,26. Det Gud sier der er at Israel bare har trettet Ham med sine synder. Av sammenhengen er det tydelig at utfordringen fra Gud til Israel om å gå i rette med Ham har til hensikt å få Israel til å forstå at hun ikke har noen rett å fremsette mot Gud. Ellers ser vi av Jer.50,44 at den hyrde som vil stevne Gud er kommet på skikkelig tynn is: For hvem er som jeg, og hvem vil stevne meg, og hvem er den hyrde som kan bli stående for mitt åsyn? En smule ydmykhet burde vel Johnsen kjenne på overfor et slikt ord?

Ved siden av dette finner vi på web-siden til Det talte Ord anbefalt videoer av Yonggi Cho, Kenneth Hagin og Gloria & Kenneth Copeland (bildet), i tillegg til linker som forteller hvor helvetet befinner seg, at Himmelen er en planet, osv. Den edruelighet og sindighet som Paulus sier skal kjennetegne en Herrens hyrde i 1Tim 3,2: Derfor må en tilsynsmann være uklanderlig, én kvinnes mann, edruelig, sindig, verdig, gjestfri, dyktig til å lære andre. – synes å mangle hos Johnsen.

Apostlene oppfordrer de troende til å prøve åndene om de er av Gud: 1Joh 4:1 Mine kjære! Tro ikke enhver ånd, men prøv åndene om de er av Gud! For mange falske profeter er gått ut i verden.

Men en sak deler jeg med Johnsen: Hans nød for Norge pga. hennes synder og ønsket om at Gud snur den onde spiralen han ser Norge er inne i og som vil ende med katastrofe for land og folk. Også jeg har disse ting med i mine bønner, men jeg tror mer på at vi ber slik som Daniel (Dan.9 og 10), enn at vi kommer med befalingsbønner.

Entry filed under: Prøv åndene. Tags: .

I GUDS BILDE 4 HVORDAN DET GIKK MED ’TESTFRÅGAN’!

1 kommentar Add your own

  • 1. enn  |  mars 26, 2012, kl. 12:08 am

    Spennede å lese. Fortsett å skrive! Guds velsignelse.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kategorier


%d bloggere like this: